Teema? Mikä se on?

Blogin yksi tärkeimmistä asioista on sen ulkoasu, tämä postaus käsittelee sitä vaiheitta blogin perustamisessa kun päätetään sen ulkoasun pääpiirteistä. Tämä tehdään WordPress -julkaisujärjestelmässä Teemoilla.

Mikä on teema

Teemalla tarkoitetaan julkaisujärjestelmään pohjautuvan blogin tai sivuston  yleisilmettä tai sen valmiiksi tehtyä pohjaa. WordPress:ssä on yleensä 2-4 ennalta asennettua ilmaista teemaa, nämä ovat yksi parhaimmista lähtökohdista näyttävän ja yksinkertaisen sivuston toteuttamiseen.

Teeman valinta

Osaajaksi.comin teemaksi valikoitui kuitenkin teemakirjastosta toinen teema nimeltään Baskerville 2, mutta ei hätää suurin osa ohjeista joita tässä blogissa tulette näkemään käyvät suurimpaan osaan teemoista ja pienellä tutkiskelulla loputkin.

Teeman valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota ulkoasun sellaisiin ominaisuuksiin jotka sinun mielestäsi palvelevat blogin tai sivuston käyttötarkoitusta ja olemusta parhaiten. Esimerkiksi etusivun ulkoasu, artikkelisivut tai mobiiliyhteensopivuus.

Suosittelen pysymään maksuttomissa teemoissa niin kauan kun teeman ostamisesta ei ole varsinaista taloudellista hyötyä. Muista aina lukea teemojen käyttö ja lisenssiehdot.

wordpress.com themes
WordPress.com teemavalikoimassa on maksuttomia ja maksullisia teemoja, osassa teemoista indikoidaan että ne soveltuvat vasta-alkajille.

Teeman käyttöönotto WordPressissä

Teeman käyttöönotto tapahtuu sivuston ohjauspaneelista Ulkoasu -> Teema.

  1. Valitse teema.
  2. Clikkaa teemaa nähdäksesi tiedot.
  3. Ota teema käyttöön.

Onko ohjauspaneelin osoite hukassa? Ei hätää löydät sen lisäämällä osoiteriville blogisi osoitteeseen perään. HUOM! toimii vain puhtaassa asennuksessa. http://blogin.osoite/wp-admin

Millaista teemaa käytät itse?

Mitä teemaa käytät? Mitä olet sille tehnyt ja oletko tyytyväinen aikaansaannokseesi?

Laita kommenttia!

Katso aikaisemmat tekstit:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: